• Το Παγκόσμιο πρόγραμμα ΜΜΜ έχει σκοπό να ενημερώσει τον γενικό πληθυσμό για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισής της.
  • Στα προγράμματα ΜΜΜ 2019-2022 έγιναν μετρήσεις πίεσης σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα.
  • Κύριο μήνυμα: «ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΑΣ»
  • Στόχος: «ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ»

 

Το πρόγραμμα ΜΜΜ 2023 πραγματοποιείται και φέτος στην Ελλάδα, τον Μάιο 2023, στοχεύοντας στη μέτρηση της πίεσης σε πάνω από 10.000 άτομα σε 11 πόλεις. Από τις 15.05.2023 έως 27.05.2023, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ (ΕΕΥ) βρίσκεται στο Μαρούσι, στο Εμπορικό Κέντρο AVENUE, για τη διενέργεια μετρήσεων αρτηριακής πίεσης και ενημέρωσης του κοινού, με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την υπέρταση και την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της. Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Εμπορικού Κέντρου με την χρήση πιστοποιημένων πιεσομέτρων. Στην διεξαγωγή του ΜΜΜ 2023 στην Αθήνα συμμετέχουν πολλά μέλη Ιατρικών Σχολών και γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και πολλοί φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί.

 

Συντονιστής του προγράμματος ΜΜΜ στην Ελλάδα είναι ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Στεργίου, στο Κέντρο Υπέρτασης STRIDE-7 της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», ο οποίος είναι γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής ΜΜΜ. Το πρόγραμμα ΜΜΜ στην Ελλάδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης με Προέδρο τον κο Μιχαήλ Δούμα, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντή της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο».

 

ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

10:00 - 20:00